Geplaatst op Geef een reactie

21 september, welkom herfst!

Net zoals de lente is de herfst een krachtig overgangsseizoen met een zeer eigen energie.
In de herfst tonen de bomen ons hoe zij zich voorbereiden om de koude winter goed door te komen:
Het weelderig groene gebladerte verdroogt omdat de bomen hun sapstroom terug trekken naar de wortels toe,
verkleurde bladeren worden los gelaten.
Voor ons betekent deze herfstperiode elk jaar een update maken in ons immuunsysteem: Ballast loslaten door zorg voor een gezonde dikke darm en het activeren van het zelf-genezend vermogen van de longen .

Kort samengevat: “Adem je darm gezond”.
Door te wandelen in de buitenlucht, genietend van het prachtige kleurenpallet in de natuur.

Binnenshuis is het inzetten van etherische oliën een zeer waardevolle steun.
Oshadhi kamersprays Refresh en Vital Boost zuiveren en vitaliseren de omgevingslucht zodat onze longen gezonde lucht kunnen opnemen. Onze bovenste luchtwegen kunnen we zuiver houden via een inhalostick met bijvoorbeeld enkele druppels Oshadhi synergie Herfstgloed of Tonic Fresh of EO eucalyptus radiata en/of cajeput.
Onze longen zijn gevoelig voor uitdroging: bij droge hoest kan de inhaleertas gebruikt worden met twee druppels cajeput. Een schitterende ondersteuning voor onze weerstand is het drinken van hydrolaten. Bijvoorbeeld 1 eetlepel hydrolaat van ravintsara of tijm thuyanol of hysop in 500ml water, gespreid over de dag opdrinken, los van de maaltijden.
Oshadhi borstbalsem zuivert en versterkt de luchtwegen: in te wrijven op het borstbeen en onder de neusopeningen, zowel preventief als curatief.
En tenslotte is ook de zorg via de huid een echte aanrader. Het is ons grootste orgaan dat onze innerlijke wereld beschermt voor de buitenwereld en een belangrijke connectie maakt met ons immuunsysteem. Oshadhi huid- en massageolie Tonic verbetert de doorbloeding en zuurstofopname van de huid, verwarmt en beurt ons op met haar aangename geurcompositie.

Met deze selectie uit het Oshadhi gamma kunnen we alvast aan zelfzorg en preventie doen.

We wensen je een mooie herfsttijd toe!

Geef een reactie