Draagoliën

Onmisbare basiscomponent

Door hun sterk geconcentreerd karakter dienen etherische oliën steeds in een vette draagolie verdund te worden vooraleer op de huid te worden aangebracht. In aromatherapie zijn draagoliën dan ook een onmisbare basiscomponent voor huidverzorgings- en massagebereidingen. Ze verhogen in meer of mindere mate de absorptie van etherische oliën door de huid en stimuleren de natuurlijke huidfuncties. De keuze van draagoliën wordt afgestemd op het beoogde doel, rekening houdend met hun specifieke therapeutische eigenschappen.

OSHADHI draagoliën zijn

100% zuiver

Oshadhi plantaardige basisoliën zijn 100% puur, ongeraffineerd en van eerste koude, trage persing

Onze dragers voor etherische oliën zijn ondergebracht in 4 specifieke groepen:

Productoverzicht

Voor de prijslijst van Oshadhi Belgium selecteerden we de belangrijkste draagoliën binnen de aromatherapie.

Het stockgamma van Oshadhi Belgium staat in de productlijst hieronder als voorraad aangeduid.
Alle niet-stockartikelen/volumes zijn verkrijgbaar op bestelling met een leveringstermijn van 4 tot 6 weken.

Klik op de productnaam voor meer info.

Plantaardige oliën

Deze oliën worden geperst uit olierijke vruchten, noten, zaden of pitten.
Oshadhi plantaardige oliën zijn 100% puur, ongeraffineerd en van eerste koude, trage persing. Ze zijn rijk aan nutriënten zoals o.a. vitaminen, mineralen en waardevolle vetzuren die bepalend zijn voor de specifieke therapeutische eigenschappen van elke olie.

NaamKwaliteitHerkomstPlantendeelBotanische naamPrijs incl. btwVoorraadBestelhf:att:pa_classhf:att:pa_herkomsthf:att:pa_deel-van-de-plant

Plantaardige boters

Een aantal koudgeperste plantaardige oliën nemen door hun hoog gehalte aan verzadigde vetzuren bij kamertemperatuur een vaste, boterachtige vorm aan die weliswaar gemakkelijk smelt bij lichaamstemperatuur.
De belangrijkste boters voor aromatherapie zijn karitéboter (sheabutter), cacaoboter en kokosboter. Eénmaal gesmolten laten deze boters zich goed mengen met andere plantaardige oliën. Ze houden de huid soepel en zacht en worden daarom vaak verwerkt in huidverzorgende crèmes en balsems.

NaamKwaliteitHerkomstPlantendeelBotanische naamPrijs incl. btwVoorraadBestel

Maceraten

Deze medicinale oliën worden verkregen door (meestal vers) plantenmateriaal (kruiden, bloemen of wortels) meerdere weken in de volle zon te laten weken in een plantaardige vette basisolie (zoete amandelolie, sesamolie, zonnebloemolie of olijfolie). Daarna wordt het plantenmateriaal uit de olie gefilterd. Het bekomen maceraat bevat zowel de heilzame eigenschappen van de basisolie als de actieve in vet oplosbare inhoudsstoffen van de gemacereerde plant.

NaamKwaliteitHerkomstPlantendeelBotanische naamPrijs incl. btwVoorraadBestel

Aloë vera

Het geleiachtige sap in de bladeren van de Aloe barbadensis is rijk aan enzymen, vitaminen, mineralen en proteïnen en is alom gekend voor haar huidherstellende en huidverzorgende kwaliteiten. Ze heeft de eigenschap de huidporiën te openen en dringt diep in de huid. Aloë vera kan unitair gebruikt worden als drager voor etherische oliën of gemengd worden in tal van cosmetica producten.

NaamKwaliteitHerkomstPlantendeelBotanische naamPrijs incl. btwVoorraadBestel

Kwaliteit

c.bio: bio gecertificeerd, wc.bio: in het wild gegroeid en bio gecertificeerd, wild: in het wild gegroeid, zonder bio certificaat, conv. (conventioneel): kwalitatief zorgvuldig geselecteerde oliën zonder bio certificaat.

Nalevering

Niet voorradige artikelen worden binnen de 4 à 6 weken (na)geleverd.