Oshadhi kwaliteit

Uw garantie voor zuiverheid, ecologie en een compromisloze kwaliteit

 

Oshadhi staat voor een hoge graad van zuiverheid en een zeer verfijnde geurkwaliteit, aanwezig in het rijke en uitgebreide aanbod aan etherische oliën, hydrolaten, plantaardige oliën en natuurlijke cosmetica.

Om een hoge kwaliteitswaarde van etherische oliën en hydrolaten te kunnen garanderen is een goed aromatherapiebedrijf genoodzaakt zijn etherische oliën en hydrolaten rechtstreeks bij de teler/destillateur aan te kopen. Zo bouwden Malte Hozzel en de Oshadhi staf in de loop van vele jaren over de hele wereld een persoonlijk contact en samenwerking op met telers van geneeskrachtige planten. Het kadert in de filosofie van Oshadhi om hen te kiezen op basis van zuiverheid en energetische waarde van hun product en niet op basis van de grootste opbrengst voor de laagste prijs. Oshadhi werkt samen met telers die bewust en ecologisch de grond bewerken en met destillateurs die de regels van de kunst respecteren. Veelal zijn het kleinschalige bedrijven die de planten telen en destilleren volgens oude familietradities. Oshadhi ziet erop toe dat al haar teeltpartners en leveranciers een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Daarbij wordt belang gehecht aan langdurige en persoonlijke relaties.

Uitgebreidere info over de kwaliteitscriteria die Oshadhi hanteert bij de keuze van zijn leveranciers voor etherische oliën en hydrolaten kan je nalezen op onderstaande links:
Kwaliteit van onze etherische oliën
Kwaliteit van onze hydrolaten

OSHADHI etherische oliën zijn

100% natuurlijk

afkomstig van botanisch gewaarborgde planten van traditionele of biologische teelt of groeiend in het wild, niet afkomstig van genetisch gemodificeerde planten

100% zuiver

niet aangelengd met andere goedkopere etherische oliën, plantaardige oliën, synthetische oliën, alcohol of enig ander additief, ze zijn niet gerectificeerd, gedeterpeneerd, geperoxideerd  noch ontkleurd

100% integraal

ze hebben de volle destillatietijd doorlopen en bevatten dan ook het volledige spectrum aromatische moleculen, onze etherische oliën zijn chemisch gedefinieerd

OSHADHI hydrolaten zijn

100% natuurlijk

afkomstig van botanisch gewaarborgde planten van gecertificeerde biologische teelt (op enkele uitzonderingen na) en chemisch gedefinieerd

100% zuiver

bevatten geen alcohol noch enig ander conserveermiddel of additief

100% integraal

ze zijn het eindproduct van een trage stoomdestillatie bij een lage temperatuur en onder lage druk

OSHADHI samengestelde producten zijn

100% natuurlijk

bereid op basis van Oshadhi hoogkwalitatieve etherische oliën, hydrolaten en plantaardige oliën, voor onze cosmetica op crèmebasis gebruiken we uitsluitend voedselemulgatoren en natuurlijke geur-, kleur- en conserveermiddelen

100% zuiver

vrij van petroleumderivaten, parabenen en enig ander synthetisch additief, eventueel toegevoegde alcohol (ethanol) is van biologische oorsprong (bio druivenpitalcohol)

100% integraal

we gebruiken geen dierlijke grondstoffen, enkel voor onze balsems maken we gebruik van onbehandelde bijenwas van biologische bijenteelt

Kwaliteitswaarborg

Voortdurend labo-onderzoek en kwaliteitscontroles van onze grondstoffen garanderen 100% zuiverheid en een therapeutische kwaliteit van onze producten.
Testen die worden uitgevoerd zijn: optische rotatie, dichtheidsanalyse, refractie, gaschromatografie en indien nodig massaspectrometrie. De onderzoeken gebeuren door gecertificeerde chemici en op regelmatige basis ook door onafhankelijke externe instanties (ecocert, bio, ecocontrol, ICEA).
Andere in de handel verkrijgbare certificeringen zoals ‘Natrue’, ‘Fair Trade’, ‘Veganistisch’ enz. zouden onze producten onnodig duur maken. Daarom gebruiken we deze labels momenteel niet en hopen hierbij op begrip van onze klanten.

Energetische kwaliteit

Oshadhi legt haar kwaliteitsfocus niet uitsluitend op een ecologische herkomst van de planten en de biochemische kwaliteit van haar etherische oliën en hydrolaten maar eveneens op de energetische waarde van haar producten.
Etherische oliën en hydrolaten bevatten de vitale levenskracht van planten en zijn zo dragers van pure levensenergie.
Uitgaande van de visie dat alles met elkaar verbonden is via vibratie en het gelijke op het gelijke werkt, erkent Oshadhi tevens de helende werking van de etherische trilling van etherische oliën en plantenwaters op ons etherisch veld. Zoals de biochemische componenten van etherische oliën en hydrolaten hun inwerking hebben op ons fysieke lichaam, zo heeft hun etherische trilling een harmoniserende invloed op ons etherisch lichaam. En van daaruit werkt het verder door op emotioneel, mentaal en fysiek niveau.
Oshadhi erkent dan ook het belang van het eren en waarborgen van deze vitale energie van haar producten en maakt dit concreet via een aantal bewuste keuzes voor wat betreft de architectuur van het bedrijfsgebouw en de verwerking, botteling en opslag van de Oshadhi producten.

Het moederbedrijf Ayus is gelegen in een klein dorpje in Zuid-Duitsland in een zone met lage intensiteit, omringd door velden en met uitzicht op het Zwarte Woud.
Het bedrijf is gebouwd volgens architectonische principes van Vastu, een oude wetenschap van India die verwant is aan de Chinese Feng shui. Het is ontworpen met het doel een grote openheid en een maximale blootstelling aan zonlicht te creëren. Een groot deel van de faciliteit bestaat uit hout (grenen en lariksen) om een warme uitnodigende atmosfeer te bieden voor het personeel en de producten. De elektrische bedrading in het gebouw is speciaal afgeschermd om elektrische lekkage in de muren te voorkomen.

Oshadhi producten worden verpakt in violet blauwe glazen flesjes. De vibratie van het violetblauwe glas heeft een positieve invloed op de houdbaarheid en versterkt de energetische lading van haar inhoud.

In de opslagruimtes worden gedurende de avond en de nacht hoogvibrerende Vedische mantra’s afgespeeld.  Vanuit deze positieve energie worden specifieke resonanties gecreëerd in de moleculaire structuur van onze etherische oliën, hydrolaten en andere producten van het gamma. Iedereen die bekend is met Emoto’s werk ‘Messages from water’ over het effect van muziek, emotie en gedachten op watermoleculen, zal de voordelen van deze toepassing erkennen. Na vele jaren van ervaring onderkennen wij het grote voordeel en het verschil dat deze zorgzame behandeling toevoegt aan onze producten. Zo kunnen wij etherische oliën en hydrolaten aanbieden die hun natuurlijke vitaliteit behouden hebben en zowel fysiek als energetisch ons algemeen welzijn kunnen dienen.