Toepassing

Toepassing

Hydrolaten kunnen zowel inwendig (*) als uitwendig worden ingezet.

Inwendig gebruik (*)

In vergelijking met etherische oliën zijn hydrolaten eenvoudig en veilig in te nemen.
Daar hydrolaten vrij krachtige plantenconcentraten zijn in vergelijking met een kruideninfusie, vraagt inname van hydrolaten om een verdunning!

Algemene dosering voor volwassenen:

Doelstelling op fysiek gebied: 1 à 2 eetlepels hydrolaat verdunnen in 0,5 tot 1 liter bronwater, verspreid over de dag drinken.
Doelstelling op energetisch gebied: 1 koffielepel hydrolaat verdunnen in 0,5 tot 1 liter bronwater, verspreid over de dag drinken.
Laat je voor een juiste keuze van een hydrolaat adviseren door een aromatherapeut of raadpleeg betrouwbare literatuur.

Hydrolaten verdund in bronwater bieden een geschikte basis voor de bachbloesemtherapie. Suggesties vind je in het boek Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids van Veerle Waterschoot.

(*) Aandacht:
Als een Oshadhi hydrolaat geschikt is voor inwendig gebruik dan wordt dit op de individuele productfiche op deze website expliciet aangegeven met de zin ‘Dit hydrolaat is geschikt voor verdund gebruik in voeding’ (btw 6%).
De volgende 11 Oshadhi hydrolaten zijn volgens de Europese wetgeving niet toegestaan als voedingsaroma en worden door ons verkocht als basisingrediënt voor natuurzuivere cosmetica: zomeralsem, arnica, atlasceder, witte champaca, jasmijn, ledum, monnikenpeper, palo santo, sandelhout, vetiver en wierookhars. De respectievelijke productfiche van deze hydrolaten maakt geen vermelding van geschiktheid voor gebruik in voeding.

Culinair gebruik

Bij gebruik in de keuken zorgen hydrolaten voor subtiele culinaire verrassingen!
Een vleugje champaca hydrolaat in een glas champagne of het rooshydrolaat in een rode vruchtendrank, het hydrolaat van kaneelschors over gebakken appeltjes of toegevoegd aan een glas warm appelsap, oranjebloesemhydrolaat in rijstpap of pudding, rode pesto met het hydrolaat van oregano, en vele hydrolaten van kruiden geven een extra smaaktoets aan salades, dressings, soepen, graangerechten, enz.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de eindeloze toepassingsmogelijkheden van hydrolaten in de keuken. Aldus heel wat nieuwe smaaksensaties om te ontdekken en mee te experimenteren …

In het boek Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids van Veerle Waterschoot vind je basisrichtlijnen en recepten ter inspiratie.

Uitwendig gebruik

In uitwendige toepassing leveren hydrolaten een waardevolle bijdrage aan een natuurlijke huidverzorging.
Via het gebruik van een spraykop zijn hydrolaten gemakkelijk te sprayen als vochtinbrenger op het gelaat of als verfrissing op de huid, in de kamer, op de lakens, enz.