Geplaatst op Geef een reactie

2-daagse opleiding hydrolatentherapie

2-daagse opleiding met Veerle Waterschoot

Etherische oliën en hydrolaten zijn de twee eindproducten, verkregen door stoomdestillatie van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, kruiden, bladeren, zaden, naalden, houtschilfers, hars of wortels.
Een hydrolaat is het waterige eindproduct van de destillatie en bevat alle destilleerbare, in water oplosbare inhoudsstoffen evenals de wateroplosbare aromatische moleculen (± 0,2%) van de plant.
Voeg hierbij de subtiele energie overdracht waartoe water zich leent en haar geheugen voor vibrationele informatie van de plant, dan leren we hier een prachtige plantenbereiding kennen die heling kan brengen tot op diep celniveau en in de subtiele lagen van ons mens-zijn.

Programma

In deze opleiding wordt de specifieke plek van de hydrolaten geschetst in het grote landschap van complementaire therapieën. Hydrolatentherapie is een zachte therapievorm en wordt beschouwd als ‘de homeopathie van de aromatherapie’ waarbij het lichaam een impuls krijgt om tot zelfheling over te gaan en zo opnieuw balans te vinden.
De verschillende therapeutische mogelijkheden van een breed gamma van hydrolaten komen aan bod. Via inname en via de huid worden ze levendig ervaren en begrepen. Als bijkomend therapeutisch en holistisch inzicht wordt elk hydrolaat gelinkt met de vijfelementenleer.

Doelgroep

Voor deze tweedaagse opleiding is geen voorkennis vereist. Wie reeds vertrouwd is met aromatherapie zal positief verrast zijn over de complementariteit tussen hydrolaten en etherische oliën.

Data en prijs

27 november en 11 december 2022, telkens van 9u30 tot 16u30.
€260 incl. btw (inclusief drank, versnapering en een lunch voor elke opleidingsdag)
Voor de pauzes wordt koffie/thee/water en een versnapering voorzien. De lunch omvat koud buffet (brood/salade/kazen/soep)

Geef een reactie