Bio verzorgingslijnen

OSHADHI heeft twee BIO verzorgingslijnen voor het gelaat

  • Gelaatsverzorging met gescheiden water- en oliecomponent
  • Gelaatsverzorging op crèmebasis

Natuurzuivere en budgetvriendelijke BIO cosmetica

Door de hydraterende watercomponent en de voedende oliecomponent gescheiden te houden vermijden we het gebruik van (vaak schadelijke) emulgatoren en conserveermiddelen. Zo weet je precies wat je op je huid smeert en bepaal je bovendien zelf hoeveel vocht en hoeveel vet je je huid geeft. In de zomer of wanneer we vaak in ruimtes met airco vertoeven heeft onze huid meer nood aan vocht terwijl ze in de winter meer vet nodig heeft. De behoefte van onze huid aan vocht en vet varieert ook met de leeftijd of met bepaalde fases in de vrouwelijke cyclus. Met deze cosmeticalijn kunnen we gemakkelijk op elke nood inspelen.

Deze Oshadhi gelaatsverzorgingslijn bestaat uit:

Oshadhi gelaatslotions als moisturizer

Op basis van hydrolaten, aloë vera en een minimale hoeveelheid bio druivenpitalcohol (ethanol) om een zekere bewaartijd te garanderen.
Oshadhi gelaatslotions maken de huid strak en soepel. De erin aanwezige aloë vera opent de huidporiën zodat nadien de aangebrachte gelaatsolie goed door de huid wordt opgenomen. Dit voorkomt tevens dat de huid gaat ‘blinken’.

Ook pure hydrolaten (unitair of in synergie) zijn schitterend als vochtcomponent in de natuurlijke gelaatsverzorging. Info over de specifieke huidverzorgende eigenschappen van de afzonderlijke hydrolaten kan je vinden in het boek Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids van Veerle Waterschoot.

Oshadhi gelaatsoliën als voedende component

Samenstellingen van huidregenererende, -hydraterende en -voedende plantaardige oliën zoals rozenbottelolie, calophyllum, jojoba en centella olie, verrijkt met specifieke huidverzorgende etherische oliën.

De etherische oliën dringen diep doorheen de verschillende huidlagen waar zij de vele huidfuncties positief beïnvloeden. Daarbij geeft hun vitale levenskracht in de ochtend een subtiele boost op onze energie en ons gemoed. ‘s Avonds ontspant ze ons gelaat en ons gemoed vóór het slapen gaan.

Toepassing

  • Na de reiniging van de huid een Oshadhi lotion of hydrolaat aanbrengen of sprayen op het gelaat en de hals.
  • Vervolgens enkele druppels Oshadhi gelaatsolie even verwarmen tussen de vingers alvorens deze in te strijken op het gelaat en de hals.
    Het emulgeren van beide componenten vindt plaats in de huid.

Zowel de lotions als de oliesamenstellingen zijn opvallend zuinig in gebruik!

Enkele tips

  • Op de flesjes van de Oshadhi gelaatslotions kan een spraykop (DIN22) worden geplaatst. Sprayen op het gelaat geeft een extra verfrissend gevoel.
  • Gebruik je een puur hydrolaat of een synergie van hydrolaten als vochtinbrenger dan is het raadzaam om een kleine hoeveelheid over te gieten in een 30ml flesje of 50ml flesje met bijhorende spraykop (DIN18) zodat de voorraadfles(sen) op een koele plaats kunnen worden bewaard.

 Opmerking

Wie overschakelt van een conventionele naar een natuurlijke cosmetica dient rekening te houden met een overgangsperiode van gemiddeld 7 weken. In deze periode kunnen aanwezige huidproblemen mogelijks tijdelijk wat verergeren of kan de huid bv. reageren met huiduitslag. Dit dient begrepen te worden als een zuiveringsproces waarbij de huid zich ontdoet van de toxische stoffen die het uit de conventionele cosmetica had opgenomen. In deze overgangsfase is extra hydrateren aangewezen. Daarna zal je huidconditie zich geleidelijk herstellen en krijgt je huid terug haar natuurlijke uitstraling!

Bio cosmetica op crèmebasis

Deze bio gecertificeerde cosmeticalijn is ontwikkeld vanuit meer dan 20 jaar ervaring en expertise in aromatherapie. Ze is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke basiscrèmes, gemengd met kostbare en zorgvuldig geselecteerde Oshadhi etherische oliën en hydrolaten.
Er zijn uitsluitend voedselemulgatoren en natuurlijke geur-, kleur- en conserveermiddelen gebruikt.

Dit gamma bestaat uit een niet schuimende reinigingsmelk, een tonic voor de vette of gemengde huid, een diep voedende oogcrème, een zijdezacht serum en een gezichtscrème voor elk huidtype.